07 noiembrie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1132
Vinurile moldovenești vor fi prezentate la un Tîrg Internațional de Vinuri din Polonia
07 noiembrie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1132

Vinurile moldovenești vor fi prezentate la un Tîrg Internațional de Vinuri din Polonia

Un număr de 14 producători de vinuri din Republica Moldova vor participa la Tîrgul Internațional de Vinuri ENOEXPO, organizat la Cracovia, Polonia. Evenimentul se va desfășura în perioada 8 – 10 noiembrie curent.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a anunțat că va susține participarea la eveniment a 14 producători din Republica Moldova, reuniți sub brandul de țară Wine of Moldova, transmite moldpres.

ENOEXPO este cel mai mare și cel mai important eveniment vinicol din Polonia, oferind oportunități pentru stabilirea de contacte de afaceri între producători din întreaga lume, importatori și distribuitori.

Vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi prezentări de vinuri din diverse părți ale lumii și de a participa la workshop-uri susținute de experți recunoscuți la nivel internațional.

Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri, fiind și un exportator important din întreaga lume. Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sînt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vin moldovenesc , tirg , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.