01 decembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1147
Popescu a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova
01 decembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1147

Popescu a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova

Vicepremierul Nicu Popescu i-a cerut din nou Federației Ruse să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Odată retrase trupele rusești, spune ministrul de Externe, vor fi create condiții favorabile pentru rezolvarea „exclusiv pașnică” a conflictului transnistrean.

Șeful diplomației de la Chișinău a făcut declarația în cadrul panelului dedicat Ucrainei în marja celei de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurat în Skopje, Macedonia de Nord.

Ministerul de Externe, Nicu Popescu, anunță că s-a întîlnit pe 29 noiembrie cu mai mulți miniștri din statele membre UE, inclusiv a României, Spaniei, Cehiei, Danemarcei și Franței.

Vicepremierul anunță că a reiterat, de asemenea, în cadrul discuțiilor, „necesitatea retragerii necondiționate a trupelor Federației Ruse” de pe teritoriul Republicii Moldova, „creînd astfel condiții favorabile pentru rezolvarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean”.

Amintim că o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu vicepremierul Nicu Popescu, participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE. Evenimentul are loc în perioada 29-30 noiembrie în Skopje, Macedonia de Nord.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicu Popescu , Rusia , trupe militare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.