24 decembrie 2023, 13:00 Realitatea moldovenească views 1091
Consumatorii vor plăti facturi mai mici pentru energia termică
24 decembrie 2023, 13:00 Realitatea moldovenească views 1091

Consumatorii vor plăti facturi mai mici pentru energia termică

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, asigură consumatorii că în luna decembrie sumele pentru energia termică incluse în facturi nu vor fi atît de mari. Asta după ce mai mulți cetățeni s-au arătat nedumeriți de faptul că în noiembrie au trebuit să plătească mai mult, chiar dacă sezonul de încălzire a început mai tîrziu decît de obicei.

Potrivit oficialului, este greșit să ne orientăm la sumele din noiembrie atunci cînd facem calcule aproximative pentru facturile pe care urmează să le plătim în lunile următoare, transmite Radio Moldova.

„În luna noiembrie mi-a venit 800 de lei pentru două săptămîni, atunci, în decembrie vor fi 2000 mii de lei din cauza metodologiei greșite. La începutul sezonului de încălzire, facturile sînt mai mari pentru că se încălzește sistema și energia, ea se consumă pentru creșterea nivelului de temperatură”, a afirmat Victor Parlicov.

Precizăm că marea majoritate a consumatorilor au fost conectați la agentul termic în a doua parte a lunii noiembrie. În acest an, conectarea s-a făcut mai tîrziu decît în anii precedenți, din cauza temperaturilor ridicate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

consumatori , facturi , energie termică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.