25 ianuarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1112
Statul va oferi mai multă protecție pentru copiii născuți pe teritoriul țării
25 ianuarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1112

Statul va oferi mai multă protecție pentru copiii născuți pe teritoriul țării

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la modificarea Regulamentului cu privire la procedura dobîndirii și pierderii cetățeniei Republicii Moldova.

Proiectul a fost prezentat Executivului de către Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Completările aprobate stabilesc procedura de luare la evidență în calitate de cetățean al Republicii Moldova a copilului născut pe teritoriul țării, din părinți cu cetățenie străină sau unul dintre care este apatrid sau beneficiar de protecție internațională, iar celălalt este cetățean străin.

De asemenea, prevederile noi precizează data dobîndirii cetățeniei Republicii Moldova de către copil, în situația în care niciunul din părinți nu are drept de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, dar îndeplinește condițiile legale pentru a fi recunoscut apatrid.

Aceste modificări aduc un impact pozitiv în prevenirea cazurilor de apatridie în rîndul copiilor și asigură protecția drepturilor acestora în procesul dobîndirii cetățeniei prin naștere pe teritoriul Republicii Moldova. Prin adoptarea acestui proiect de hotărîre, Guvernul reafirmă angajamentul său de a asigura drepturile și bunăstarea copiilor născuți în țara noastră, argumentează autorii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stat , protecția , copii , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.