08 februarie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 1058
Irina Vlah a propus organizarea unui referendum privind neutralitatea Republicii Moldova
08 februarie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 1058

Irina Vlah a propus organizarea unui referendum privind neutralitatea Republicii Moldova

Fostul bașcan al Găgăuziei și fondatoarea asociației obștești "Platforma Moldova", Irina Vlah, i-a adresat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, o scrisoare, îndemnînd-o să reexamineze ideea organizării unui referendum privind aderarea la UE și să organizeze un plebiscit privind neutralitatea Republicii Moldova.

Ea a subliniat că un referendum este o plăcere scumpă și a îndemnat-o pe șefa statului să folosească fondurile bugetare în beneficiul societății și să organizeze un alt referendum în acest sens.

"Vă propun să organizați un referendum pe o temă care este cu adevărat importantă pentru popor și care se referă la neutralitate și inadmisibilitatea participării Republicii Moldova în blocuri militare", a declarat Irina Vlah.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Irina Vlah , referendum , Neutralitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
62 locuitori

Meşeni este un sat din cadrul oraşului Iargara, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de locuitori. Satul Meșeni a fost menționat documentar în anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.