12 februarie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 775
Oamenii, despre recensămînt - Vor deschide ușa recenzorilor, dar nu sînt de acord cu amenzile
12 februarie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 775

Oamenii, despre recensămînt - Vor deschide ușa recenzorilor, dar nu sînt de acord cu amenzile

În acest an, în Moldova, se va desfășura recensămîntul populației și al locuințelor, exercițiu prin care sînt colectate informații demografice. Datele vor fi adunate de peste 4000 de recenzori care vor folosi tablete electronice pentru completarea chestionarelor.

Dacă în prima vizită proprietarii nu vor fi găsiți acasă, recenzorii vor putea efectua încă 4 vizite la domiciliul acestora. În cazul în care persoana va refuza să completeze chestionarul de recensămîntului ar putea fi amendate, a precizat directorul Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

Mai mulți oameni susțin că vor deschide ușa recenzorilor, însă nu sînt de acord cu aplicarea amenzilor, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

„Nu cred că este o necesitate de a amenda cetățenii pentru neparticipare. Statul trebuie să-i motiveze ca să nu refuze”.

Amintim că, recensămîntul persoanelor și locuințelor se se va desfășura în perioada 8 aprilie -7 iulie, fiind cel mai important exercițiu statistic național care oferă informații demografice. Ultimul recensămînt s-a desfășurat în 2014.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

recensamint , amenda , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.