20 februarie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 906
S-a aflat cînd ar putea fi ar putea fi ajustat tariful la gaz
20 februarie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 906

S-a aflat cînd ar putea fi ar putea fi ajustat tariful la gaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează să ajusteze prețul la gazul livrat de Moldovagaz. Proiectul hotărîrii a fost publicat pe pagina web a instituției.

Astfel, pentru mia de metri cubi ar urma să fie achitate între 8930 și 16.078 de lei, fără TVA, în funcție de rețea și punctele de intrare/ieșire. Respectiv, pentru un metru cub de gaz consumatorii vor achita între 8,9 și 16,07 lei, fără TVA, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Cererea privind ajustarea tarifelor a parvenit de la Moldovagaz, Autoritatea notează că mai examinează și alte solicitări, de la alți 12 operatori de distribuție a gazelor naturale.

„Proiectele prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea și distribuția gazelor naturale vor fi examinate, miercuri, 21 februarie 2024, ora 10:00, în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al ANRE, care va avea loc în regim online”, informează instituția.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tarif , gaz , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2233 locuitori

Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.