21 februarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1375
Recean dă de înțeles că George Simion reprezintă un pericol pentru Republica Moldova
21 februarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1375

Recean dă de înțeles că George Simion reprezintă un pericol pentru Republica Moldova

Liderul AUR din România, George Simion, reprezintă un pericol pentru stabilitatea și pacea din Republica Moldova.

Aceasta este opinia premierului Dorin Recean, expusă la o emisiune de la ProTV Chișinău, fiind întrebat de interdicția aplicată de autoritățile de la Chișinău, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i-am comunicat și premierului Ciolacu. Participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova, doar atît. (…) Are interdicție și în Ucraina? Corect. (…) Este o decizie a instituțiilor (n.r. instituțiile de la Chișinău)… instituțiile au determinat acest factor de risc și corespunzător au luat decizia corespunzătoare”, a precizat premierul Recean.

Amintim că preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Despre asta s-a anunțat încă la începutul lunii februarie curent. Anterior, Valentin Dediu, fost director interimar al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova în perioada 2011-2013, a declarat la TVR Moldova că „George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani”. Politicianul venise cu o reacție.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.