15 august 2013, 14:43 Realitatea moldovenească views 13447
15 august 2013, 14:43 Realitatea moldovenească views 13447

Reguli noi pentru cei care vor să devină cetățeni ai Republicii Moldova


 Foto: inprofunzime.md

Cei care vor cetatenia Republicii Moldova vor sustine examenul de cunoastere a Constitutiei doar in limba romana. O hotarare de Guvern in acest sens a fost aprobata astazi de Executiv.

Pana acum, doritorii puteau sustine examenul in limba de stat sau in limba rusa. Cei care solicita dobandirea cetateniei moldovenesti sustin 2 examene, unul pentru stabilirea gradului de cunoastere a prevederilor Constitutiei, iar altul, pentru evaluarea gradului de cunoastere a limbii oficiale a statului. Asa ca ministerul Educatiei sustine ca obligatia de sustine un test grila in alta limba decat limba de stat. 

Sursa: inprofunzime.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Moldova , limba , constitutie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
990 locuitori

Bocşa este un sat din cadrul comunei Risipeni, raionul Făleşti. Satul Bocşa este situat la 12 km de oraşul Făleşti şi la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 990 de oameni. Satul Bocșa a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.