02 septembrie 2013, 15:21 Realitatea moldovenească views 7564
02 septembrie 2013, 15:21 Realitatea moldovenească views 7564

Tinerii moldoveni vor beneficia de 10 burse la studii de licenţă, masterat sau doctorat în Cehia


Foto: yupi.md

Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă cetăţenilor moldoveni 10 burse la studii de licenţă, masterat sau doctorat pentru anul academic 2014-2015. Bursele presupun cazare în căminele studenţeşti şi o susţinere financiară lunară de circa 150 de euro. Din cele 10 burse, 2 sunt pentru cetăţenii Republicii Moldova din regiunea transnistreană.

Doritorii de a aplica la program o pot face on-line, în baza unui formular care poate fi descărcat pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova. Cu studiere în limba cehă au fost oferite 7 burse la următoarele specialităţi: agricultură, economie; ecologie, managementul resurselor umane, specialităţi tehnice şi medicină. Cu studiere în limba engleză sunt 3 burse: în agricultură, economie şi informatică.

Solicitată de IPN, şefa Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană în cadrul Ministerului Educaţiei, Ludmila Pavlov, a spus că rezultatele concursului de burse vor fi anunţate în primele luni ale anului 2014. „Astfel de burse se oferă de circa 10 ani. Dacă în primii ani Cehia oferea 4-5 burse, în ultimii ani numărul acestora a crescut cu pînă la 10 burse”, a spus responsabila de la minister.

Actualmente în Cehia studiază circa 100 de cetăţeni moldoveni cu burse oferite de statul ceh.

 

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

bursa , studii , Cehia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1418 locuitori

Vasileuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasileuţi, Mihăilenii Noi, Ştiubeieni, Moşeni, Ciubara. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1418 locuitori. Satul Vasileuți a fost îtemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.