06 septembrie 2013, 09:36 Realitatea moldovenească views 10288
06 septembrie 2013, 09:36 Realitatea moldovenească views 10288

Serviciul de Stare Civilă introduce noi servicii pentru cetățenii moldoveni


Foto: moldpres.md

Începînd din 5 septembrie, cetăţenii Republicii Moldova pot solicita extrase multilingve de naştere, căsătorie şi deces la terminalele de plată electronice amplasate în majoritatea magazinelor şi centrelor comerciale din ţară, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, aceste servicii vor economisi timpul cetăţenilor, în special al celor aflaţi în afara capitalei, şi vor evita rîndurile la ghişeele Serviciului de Stare Civilă.

Persoanele interesate vor depune cererea la orice terminal pe ecranul căruia apare logo-ul SSC, iar în baza datelor din buletin vor obţine o chitanţă cu indicarea locului şi orei la care pot obţine documentul solicitat.

Preţul dintre aceste servicii şi cele tradiţionale rămîne acelaşi, fiind achitată suplimentar suma de zece lei comision pentru terminal (5 zile - 250 de lei, 15 zile - 150 de lei, 30 de zile - 50 de lei).

Extrasul multilingv reprezintă documentul de stare civilă destinat utilizării în străinătate, care nu are nevoie de legalizare/apostilare şi traducere.

În primele şase luni ale anului curent, au fost solicitate 4334 de extrase multilingve ale actelor menţionate.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.