06 septembrie 2013, 14:30 Realitatea moldovenească views 9876
06 septembrie 2013, 14:30 Realitatea moldovenească views 9876

La Chişinău a fost inaugurat Consulatul Onorific al Belgiei


Foto: moldpres.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat joi la inaugurarea sediului „Euro Tower”, care va găzdui atît Consulatul Onorific al Belgiei, Camera moldo-belgiană de Comerţ, cît şi un şir de companii belgiene, a relatat pentru MOLDPRES Biroul Comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

În discursul său, şeful Executivului a mulţumit partenerilor belgieni pentru contribuţia lor esenţială la construirea unui viitor european al Republicii Moldova.

„Sînt bucuros să particip la acest eveniment important. În ultimii ani, am stabilit o relaţie extraordinară cu Belgia. Sper ca în viitorul apropiat să dezvoltăm relaţiile economice, comerciale şi să fim atractivi pentru mai multe companii belgiene importante”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul a mai menţionat că sediul „Euro Tower” corespunde standardelor europene. Cît despre deschiderea Consulatului Onorific al Belgiei la Chişinău, Iurie Leancă a spus: „Sper ca într-o zi acest Consulat să devină Ambasadă”.

Vicepremierul şi ministrul de Externe al Belgiei, Didier Reynders, a transmis un mesaj de susţinere în succesul european al Republicii Moldova la Summit-ul de la Vilnius.

„Sînt mândru să transmit sprijinul nostru pentru cetăţenii, Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova în efortul lor de a se apropia de valorile europene şi de integrarea europeană. Acest Consulat este abia începutul, vom vedea, poate mergem mai departe, dar pentru o Ambasadă avem nevoie de o clădire mai mare. Sper că voi reveni foarte curînd pentru deschiderea unei Ambasade şi a unei noi astfel de clădiri”, a declarat Didier Reynders.

Ambasadorul Belgiei în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, Philippe Beke, s-a adresat Premierului Iurie Leancă în limba româna: „Bine aţi venit la "Euro Tower"! Sunt onorat de prezenţa Dumneavoastră”.

La final, Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat jurnaliştilor că această investiţie belgiană va contribui la atragerea investitorilor, dezvoltarea comerţului şi la crearea locurilor de muncă.

„Investitorii belgieni au demonstrat că au încredere în viitorul Republici Moldova. Companiile belgiene au reuşit deja să penetreze pe piaţa moldovenească. Sper că mesajul pozitiv al investitorilor belgieni va fi preluat şi de cei din Luxemburg şi Olanda”, a specificat şeful Cabinetului de Miniştri.

Sediul „Euro Tower” a fost deschis pentru ca Moldova să devină mai accesibilă pentru businessul european.

Cuvinte cheie:

consulat , Belgia , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.