10 septembrie 2013, 10:49 Realitatea moldovenească views 12723
10 septembrie 2013, 10:49 Realitatea moldovenească views 12723

Oamenii de știință infirmă zvonurile despre un presupus cutremur


Foto: tv7.md

Informaţia precum că în această săptămînă va avea loc un cutremur cu magnitudinea de 8 grade este un simplu zvon, lansat de un nespecialist care a dorit să îşi facă reclamă. Declaraţia îi aparţine directorului Institutului de Seismologie, Vasile Alcaz, care a dezminţit ştirea apărută în presă şi a îndemnat populaţia la calm, relatează tv7.md.

Vasile Alcaz, director institutul de Seismologie: Este de fapt nu o informatie, dar o dezinformatie. Si spun asta pentru ca vine de la un nespecialist în domeniu, asta una, a doua, deci probabil cunoașteți că în lume, pîna la moment nu există metode de predicție a cutremurelor, metode veridice, metode științific aprobate, și tot ce spune referitor la predicții sînt niste speculații.

Vasile Alcaz a mai specificat că, în zona epicentrului seismic, regiunea Vrancea, situat la 220 km de Chisinău, magnitudinea maximă a cutremurului este de 7,8 grade pe scara Richter.

Ieri, presa ucraineană a anunțat despre un eventual cutremur de 8 grade cu epicentrul în zona Chișinăului, citînd un presupus seismolog român.

Cuvinte cheie:

cutremur , Pamint , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.