20 septembrie 2013, 12:25 Realitatea moldovenească views 7879
20 septembrie 2013, 12:25 Realitatea moldovenească views 7879

La Chişinău a fost inaugurat Tîrgul de Carte-2013

Foto: moldpres.md

La Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” din Chişinău a fost inaugurat astăzi Tîrgul de Carte, ediţia a III-a, care se va desfăşura pînă pe 21 septembrie. Evenimentul este organizat de către „Poliproject Exhibitions” SRL în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Secţia Naţională a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret, informează MOLDPRES.

Potrivit Marinei Tiron, director general „Poliproject Exhibitions” SRL, Tîrgul de Carte-2013 este un forum profesional al tuturor editorilor, poligrafiştilor, distribuitorilor de carte, bibliotecarilor, funcţionarilor şcolilor, instituţiilor de învăţămînt superior şi ai centrelor de instruire. „Programul lui include întîlniri cu autori, prezentarea noilor produse, conferinţe tematice ale cititorilor, concursuri literare, jocuri intelectuale, master-class, acţiuni de binefacere etc. Scopul tîrgului este de a promova producţia de carte şi serviciile educaţionale”, a mai precizat Marina Tiron.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a declarat că Tîrgul de carte este prilejuit de carte, de lecturi, de lansări ale producţiei editoriale, traininguri şi întîlniri dintre cei care scriu, editează, distribuie şi citesc cartea.

„Din păcate, astăzi se citeşte puţin. A scăzut şi capacitatea de cumpărare a cărţii. Să editezi o carte costă foarte scump şi nu poţi s-o vinzi la preţuri simbolice. Totuşi, cartea bună, în forma ei clasică, tipărită, continuă să se bucure de succes, chiar dacă se află într-o concurenţă acerbă cu cea electronică”, a afirmat Arcadie Suceveanu.

La rîndul său, Oleg Bujor, directorul Editurii "Epigraf” a spus că a venit la acest tîrg ca să promoveze cartea. „Am adus mai multe titluri de carte. Două dintre acestea au fost înalt apreciate la ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte – „Gînd şi cuget”, cugetări ale personalităţilor din Basarabia şi „Ospăţul din Savana”. Preţurile sînt accesibile, fiindcă oferim reduceri de pînă la 20%”.

La Tîrgul de Carte din anul curent participă 40 de edituri din R. Moldova, România, Rusia şi Ucraina.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

carte , tirg , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.