14 octombrie 2013, 12:59 Realitatea moldovenească views 2828
14 octombrie 2013, 12:59 Realitatea moldovenească views 2828

La Chişinău a fost inaugurat un tîrg al alimentelor sănătoase


Foto: moldpres.md

Sute de persoane au participat astăzi în Grădina publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" la un tîrg al alimentelor sănătoase "BioFest 2013", informează MOLDPRES.

Mircea Buga, director al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină /CNAM/, a specificat că tîrgul are loc în cadrul Campaniei de promovare a modului sănătos de viaţă "Spune DA pentru sănătatea ta!"

Potrivit lui Buga, o alimentaţie sănătoasă înseamnă o alimentaţie echilibrată în proteine, glucide, grăsimi şi vitamine. Totodată, aceste alimente trebuie să fie ecologic pure.

Tîrgul alimentelor sănătoase "BioFest 2013" este la a doua ediţie şi a reunit peste 20 de companii de producere a uleiurilor, a mierii, a legumelor, fructelor şi a vinurilor. La tîrg se mai comercializează plante medicinale, fructe uscate, bostani, ouă şi carne de pasăre.

Solicitaţi de MOLDPRES, mai mulţi participanţi la tîrg au spus că vin deja al doilea an şi au înregistrat vînzări bune. ”Chiar dacă produsele ecologice sînt mai scumpe, ele îşi găsesc uşor cumpărătorii. Iar moldovenii ar trebui să înveţe de la europeni faptul că alimentele sănătoase costă mai scump, deoarece necesită mai mult lucru manual”, a opinat managerul unei companii cu circuit închis de la Mănăstirea Zăbriceni, raionul Edineţ.

Campania de comunicare şi sensibilizare a populaţiei cu sloganul "Spune DA pentru sănătatea ta!" are drept logo mărul, care este un simbol asociat cu sănătatea. În campanie vor fi abordate un şir de teme cum ar fi promovarea adoptării unui stil de alimentaţie sănătos, practicarea sportului, controlarea stărilor ce provoacă stresul, efectuarea regulată a examenelor profilactice medicale, abandonarea obiceiurilor dăunătoare în favoarea unor activităţi sănătoase, menţinerea salubrităţii mediului înconjurător şi menţinerea igienei personale.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.