20 octombrie 2013, 12:03 Realitatea moldovenească views 7241
20 octombrie 2013, 12:03 Realitatea moldovenească views 7241

Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău a împlinit 21 de ani


Foto: moldpres.md

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a participat astăzi la ceremonia dedicată împlinirii a 21 de ani de la crearea Brigăzii de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, dislocată în municipiul Chişinău, informează MOLDPERS citînd un comunicat de presă al Serviciului relaţii publice de la Ministerul Apărării.

În cadrul evenimentului, ministrul Apărării a înmînat unui grup de infanterişti diplome ale Guvernului, de gradul I, II şi III, şi diplome ale Ministerului Apărăii, în semn de apreciere a activităţii desfăşurate şi a serviciului militar onest şi ireproşabil. Vitalie Marinuţa a exprimat mulţumiri efectivului de militari şi angajaţi civili pentru modul în care îşi îndeplinesc atribuţiile constituţionale de apărare a ţării.

„Brigada „Ştefan cel Mare” este o unitate de elită a Armatei Naţionale, iar cea mai importantă resursă a acesteia o reprezintă efectivul militar şi civil, care a cîştigat, alături de întreaga Armata Naţională, stima, preţuirea, simpatia şi încrederea cetăţenilor, iar lucrul în cauză dovedeşte că împreună ne facem meseria cu onoare şi devotament”, a accentuat ministrul Apărării.

Comandantul unităţii, locotenent-colonelul Mihail Olaru, a specificat că Brigada „Ştefan cel Mare” se prezintă, la aniversarea a 21-a, cu zeci de mii de tineri din toată ţara, care au fost instruiţi corespunzător şi au trecut şcoala serioasă a bărbăţiei, pentru a fi patrioţi ai Republicii Moldova. „Astăzi am inaugurat şi o cazarmă pentru militarii în termen, renovată în acest an. Vrem ca soldaţii noştri să dispună de condiţii excelente de cazare şi antrenament, astfel încît instruirea lor militară să fie de cea mai bună calitate”, a precizat locotenent-colonelul Olaru.

Programul festiv dedicat zilei unităţii a cuprins exerciţii de mînuire a armamentului şi de luptă corp la corp, prezentate de militarii din Compania Gărzii de Onoare şi Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger”, precum şi o expoziţie de armament, tehnică şi echipament.

La eveniment au participat reprezentanţii conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, ataşaţi militari, foşti comandanţi ai unităţii, preoţi militari, elevi şi studenţi din municipiul Chişinău, dar şi părinţi ai militarilor în termen. Brigada „Ştefan cel Mare” a fost înfiinţată la 16 octombrie 1992.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.