23 octombrie 2013, 15:35 Realitatea moldovenească views 11879
23 octombrie 2013, 15:35 Realitatea moldovenească views 11879

Moldovenii nu sînt pregătiţi pentru zilele negre


Foto: prime.md

Cel puţin asta arată datele unui studiu realizat de o companie de consultanţă în afaceri. Potrivit sondajului, 66 la sută dintre intervievaţi cu vîrsta de peste 50 de ani nu au bani pentru zilele grele. Cei care, însă, reuşesc să facă economii le ţin la ciorap, informează prime.md.

Potrivit studiului, mai mult de jumătate dintre persoanele în etate nu au bani pentru zile negre. Tot cei de vîrsta a treia preferă să-şi strîngă cureaua, doar ca să nu aibă datorii. Bătrînii spun că pensia modestă abia le ajunge pentru a supravieţui.

Cei care îşi permit să pună bani deoparte sunt moldovenii cu vîrsta de pînă la 30 de ani. Fiecare al treilea dintre aceştia îşi ţine economiile la ciorap şi doar 12 la sută îi depun la bancă. Şi mai puţini investesc în afaceri sau îşi cumpără imobile. Potrivit sondajului, 78 la sută dintre moldoveni nu au luat niciodată un credit de la bancă.

Majoritatea din persoanele chestionate susţin că acumulează datorii din cauza veniturilor mici şi facturilor mari. Sondajul a fost realizat de o companie de consultanţă în afaceri. La întrebările specialiştilor au răspuns peste o mie de oameni din toate localităţile ale ţării.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

studiu , bani , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.