12 noiembrie 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 6370
12 noiembrie 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 6370

Bucătarii moldoveni au luat Marele Premiu al Campionatului Gastronomic Internaţional


Foto: trm.md

Campionatul Gastronomic Internaţional 2013 s-a încheiat cu victorie pentru echipa culinarilor din Republica Moldova. Bucătarii moldoveni au cîştigat 14 medalii de aur, 7 de argint, 17 de bronz şi două medalii de merit.

Competiţia a inclus diverse probe, precum concursurile practice individuale la bucate din găină, ciuperci, peşte, paste, deserturi etc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, 36 de participanţi au fost premiaţi cu medalia de aur, 43 – cu cea de argint, 47 – de bronz, iar patru concurenţi au ridicat distincţii de merit.

De asemenea, primul loc la concursul „Cea mai bună şcoală profesională a anului" a fost obţinut de Colegiul Cooperatist din Moldova şi locul trei i-a revenit Colegiului Naţional de Comerţ.

La cea de-a patra ediție a campionatului au participat reprezentanți din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Azerbaidjan, Uzbekistan, Romînia, Bulgaria și Cipru, care au fost evaluaţi de un juriu internaţional.

În cadrul campionatului a fost creat Comitetul sectorial pentru formarea profesională în comerţ, o platformă de dialog social între parteneri, care va examina corelarea între cererea şi oferta pe piaţa muncii aferente meseriilor din comerţ.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

bucataria , Campionat , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
8783 locuitori

Baurci este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Baurci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 8783 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.