13 noiembrie 2013, 16:50 Realitatea moldovenească views 6067
13 noiembrie 2013, 16:50 Realitatea moldovenească views 6067

Soroca – Capitala Tineretului în 2014


Foto: trm.md

Oraşul Soroca va deveni în 2014 Capitala Tineretului. Anunţul a fost făcut în seara zilei de marţi, 12 noiembrie, la Gala Premiilor pentru Tineret, informează trm.md. Pentru titlul de capitală a tineretului au concurat 32 de oraşe, iar bătălia s-a dat între oraşul Soroca şi Sîngerei.

Oraşul Soroca urmează să îşi definitiveze planul de activităţi destinate, exclusiv, tinerilor. Printre acțiunile planificate sunt implementarea și dezvoltarea politicilor de tineret la nivel local, precum și cîteva forumuri naționale, la care vor participa structuri de tineret din alte țări.

Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului, concursul se bucură de o evoluție pozitivă, iar Ialoveni, Capitala Tineretului 2013, a dat un ton bun activităților de tineret și a arătat un model de colaborare a specialistului de tineret.

În context, Ministerul Tineretului și Sportului și-a propus ca în 2014, Capitala Tineretului să aibă ca actori implicați și parteneri de peste hotare.

Capitala Naţională a Tineretului este o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret. În fiecare an este selectat un oraş din Republica Moldova, în care sunt concentrate activităţile pentru tineret.

Primul deţinător al titlului de Capitala Tineretului a fost oraşul Ungheni, urmat de Cahul și Ialoveni.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

tineret , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1985 locuitori

Negrea este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Negrea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Hîncești și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1985 de oameni. Satul Negrea a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.