16 noiembrie 2013, 14:54 Realitatea moldovenească views 9124
16 noiembrie 2013, 14:54 Realitatea moldovenească views 9124

Noile măsuri de control vamal al bagajelor au fost suspendate


Foto: trm.md

Măsurile speciale de control vamal al bagajelor persoanelor fizice, aplicate la frontiera moldo-română, au fost suspendate începând de astăzi, 16 noiembrie. Despre acest lucru anunţă Serviciul Vamal al Republicii Moldova, care susţine că decizia de suspendare a fost luată în urma convorbirii telefonice între directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, şi omologul să român, Claudiu Ardeleanu, transmite trm.md.

Cei doi au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia creată în legătură cu aplicarea noilor măsuri de control vamal al bagajelor persoanelor fizice.

Tudor Balițchi şi Claudiu Ardeleanu au convenit la telefon că vor intensifica colaborarea în perioada imediat următoare, pentru a identifica soluții eficiente de control vamal, astfel încât să fie asigurată fluidizarea traficului de persoane şi, totodată, să prevină şi să combată traficul ilicit de mărfuri.

Amintim, că din 15 noiembrie, la frontierele României cu Republica Moldova, Serbia şi Ucraina au fost instituite măsuri speciale de verificare vamală a bagajelor. Restricțiile vizează produsele din tutun, băuturile alcoolice, carburanții, florile şi plante de ornament, ulei de floarea-soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. Bunurile pot fi introduse în România în anumite limite cantitative. Introducerea lor este permisă doar o dată la şapte zile de la ultima declaraţie scrisă. Cantităţile ce depăşesc limitele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru aceste categorii de bunuri sunt considerate importuri de bunuri cu caracter comercial, care pot fi efectuate numai cu respectarea reglementărilor vamale şi fiscale în vigoare.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
1296 locuitori

Găvănoasa este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Găvănoasa, Vladimirovca. Satul Găvănoasa se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1296 de oameni. Satul Găvănoasa a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.