22 noiembrie 2013, 15:50 Realitatea moldovenească views 11980
22 noiembrie 2013, 15:50 Realitatea moldovenească views 11980

Noile reguli de trecere a frontierei moldo-române din nou amînate

Foto: trm.md

Măsurile speciale de control vamal al bagajelor persoanelor fizice, care urmau a fi aplicate de la 1 decembrie curent la frontiera moldo-română, au fost amînate. Decizia a fost luată în urma discuţiilor telefonice dintre şeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Baliţchi, cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu.

În acest context, s-a convenit asupra aplicării procedurilor anterioare de control la frontieră și continuarea colaborării între cele două autorități vamale în vederea suplinirii numărului de personal și simplificarea procedurilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit Serviciului Vamal, soluţionarea aspectelor legate de aplicarea noilor instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, necesită o perioadă mai lungă de timp. Serviciul Vamal susține că reintrarea în vigoare se va face la o dată care va fi comunicată ulterior.

Acum o săptămînă, Direcţia Generală a Vămilor din România anunța că începînd cu 1 decembrie curent la frontiera moldo-română se vor aplica anumite restricții la produsele din tutun, băuturi alcoolice, carburanți, florile şi plantele de ornament, uleiul de floarea-soarelui, zahărul rafinat, la făină, tărîţe, fructe şi legume. Potrivit noilor reguli, aceste bunuri urmau să fie introduse în România în anumite limite cantitative și doar o dată la şapte zile de la ultima declaraţie scrisă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Romania , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.