30 ianuarie 2014, 11:36 Personalități views 11977
Anul Dumitru Matcovschi va fi marcat prin mai multe manifestări cultural-artistice şi sociale
Foto: moldpres.md
30 ianuarie 2014, 11:36 Personalități views 11977

Anul Dumitru Matcovschi va fi marcat prin mai multe manifestări cultural-artistice şi sociale

Cabinetul de miniştri a aprobat Programul Naţional de manifestări cultural-artistice consacrate Anului Dumitru Matcovschi, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Programul prevede o suită de evenimente – de la colocvii şi lecturi teatralizate pînă la spectacolul omagial muzical-literar „Cu numele tău”, expoziţii de carte şi montări de spectacole în baza dramaturgiei scriitorului.

De asemenea, instituţiile publice vor organiza evenimente destinate comemorării scriitorului şi valorificării operei acestuia. Evenimentele urmează să fie finanţate din bugetele acestor structuri, alocate pentru anul 2014.

Scriitorul, poetul şi dramaturgul Dumitru Matcovschi, care a trecut în nefiinţă în anul 2013, a fost o personalitate distinctă a vieţii cultural-artistice şi sociale din Republica Moldova. Pentru meritele sale deosebite, Dumitru Matcovschi a fost ales membru titular al Academiei de Ştiinţe, decorat cu distincţia supremă „Ordinul Republicii”, i s-a acordat titlul „Scriitor al Poporului”, a fost Laureat al Premiului de Stat.

Decizia privind declararea Anului Dumitru Matcovschi a fost luată la iniţiativa Guvernului, în noiembrie 2013.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

scriitor , guvern , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.