02 februarie 2015, 10:57 Personalități views 10472
Actriţa Ninela Caranfil lansează un CD pe versurile lui Grigore Vieru
Foto: trm.md
02 februarie 2015, 10:57 Personalități views 10472

Actriţa Ninela Caranfil lansează un CD pe versurile lui Grigore Vieru

Versurile regretatului poet Grigore Vieru, mai aproape de cititorii săi. Aceasta datorită noului CD realizat de cunoscuta actriţă Ninela Caranfil, care a selectat din universul creaţiei vierene poeziile pentru copii şi cele consacrate limbii române. Lansarea CD-ului va avea loc pe 11 februarie şi se înscrie în suita acţiunilor prilejuite de aniversarea a 80-a de la naşterea marelui poet, relatează Mesager.

Grigore Vieru deseori afirma că poezia pentru copii l-a salvat în vremurile de răstrişte, iar creaţia lui a adus lumină şi înţelepciune micilor cititori. Din acest univers s-a inspirat Ninela Caranfil. „Mi-am zis că eu trebuie să fac acest CD pentru cei mai mici, care abia încep să vorbească, şi dacă mama sau tata îi pun acest CD, în care sunt şi doi copii, doi fraţi care rostesc foarte frumos versurile lui Vieru, atunci copilul o să rostească corect şi frumos cuvântul românesc. Grigore Vieru vine cu o deschidere sufletească extraordinară, cu un univers care e numai al copilăriei, un univers care e minune, e taină, e mister", spune actrița.

Ninela Caranfil are în palmares zeci de roluri la Naţionalul „Mihai Eminescu", este autoarea a două cărţi, a realizat șase CD-uri. CD-ul care urmează a fi lansat reprezintă o fericită întâlnire între două sensibilităţi, a regretatului poet Grigore Vieru şi a distinsei actriţe Ninela Caranfil, afirmă scriitorul Vlad Pohilă.

CD-ul, un omagiu regretatului poet Grigore Vieru va fi lansat pe 11 februarie, la Biblioteca Municipală „B.P.Haşdeu".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Grigore Vieru , cultura , poet , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.