11 noiembrie 2015, 10:15 Personalități views 7999
Istoria de succes a moldovencei din cadrul Ambasadei SUA (Video)
11 noiembrie 2015, 10:15 Personalități views 7999

Istoria de succes a moldovencei din cadrul Ambasadei SUA (Video)

Este plină de optimism, fapt ce a determinat-o să-și urmeze calea și să-și atingă scopurile. Este vorba despre directorul Centrului American de Resurse la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Tamara Țurcan, femeia a cărei ambiție și-a spus cuvântul încă din anii copilăriei.

"Tamara Țurcan este fiica unor părinți minunați, care mi-au insuflat foarte multe valori pozitive și bune pentru această viață. Este soră, prietenă, colegă și o persoană foarte optimistă", spune eroina noastră despre sine.

Activează în cadrul Centrului American de Resurse de mai bine de cinci ani. Aici se adună în fiecare săptămână persoanele dornice de a face cunoștință cu tot ceea ce înseamnă Statele Unite, unde se întâlnesc cu invitații speciali din SUA, împreună cu care poartă discuții pe diferite teme de actualitate.

"Centrul American de Resurse este parte a secției pentru cultură și presă a Ambasadei SUA și este platforma pe care o folosim să comunicăm cu tineretul. De fapt, centrul este deschis absolut pentru toți", spune Tamara Țurcan.

"Activez la Ambasadă de cinci ani. Totul s-a început încă în anii 90', în orașul Bălți, unde am absolvit facultatea de Limbi și Literaturi Străine", povestește directorul Centrului American de Resurse.

După cum spuneam, eroina noastră debordează de optimism, prin urmare, toate momentele dificile le-a depășit cu zâmbetul pe buze.

"Momente au fost destul de multe sau încercări, provocări. Când mă uit acum la ceea ce a fost acum 10 ani, și ceea ce consideram a fi un moment dificil sau o provocare mare, acum mi se pare ceva foarte, foarte simplu. Întotdeauna am fost o persoană optimistă și am reușit să trec peste toate", spune eroina noastră.

Centrul i-a devenit a doua casă, iar cea mai mare realizare este atunci când reușește să contribuie și să ajute la dezvoltarea vizitatorilor centrului.

"Nu știu cât este de mare, dar când vezi cum se schimbă vizitatorii noștri, îți dai seama că este o realizare", povestește eroina noastră.

Un lider este definit de echipa pe care o conduce, consideră Tamara Țurcan, iar cheia succesului o reprezintă încrederea în forțele proprii.

"Una dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un lider este încrederea în echipa sa, pentru că echipa este de fapt ceea ce face ca lucrurile să funcționeze. Un lider trebuie să aibă întotdeauna setea aceasta de cunoștințe, să se dezvolte non-stop. O altă calitate cred că ar fi încrederea în sine, care este și ceia succesului unui lider", spune Tamara Țurcan.

Pe lângă toate calitățile sale, eroina noastră este și o fire creativă, iar inspirație vine din tot ceea ce o înconjoară.

"Mă inspir din foarte multe persoane. Mă inspir chiar și din tinerii care vin la noi. Mă inspir nu doar din oameni, dar poate să fie și muzică sau literatură", povestește eroina noastră.

Pentru a atinge nivelul maxim al fericirii, trebuie să luptăm și să facem ceea ce ne dorim cel mai mult, ceea ce ne aduce satisfacție.

"Femeile au o singură cerință sau trebuie să aibă o singură cerință fațe de ele însele: să fie fericite și dacă femeia este fericită fiind mamă și crescând copiii, așa să fie. Dacă dorește să conducă o organizație, așa să fie. Să facă ceea ce îi place și crede că o să-i aducă satisfacție. Să nu le fie teamă să lucreze mult, să se dezvolte", spune eroina noastră.

Crede în ceea ce face și are încredere în oamenii care o înconjoară. Știe exact proiecte în care se va implica în viitor, fiind doar cele care îi aduc satisfacție și în care crede cu adevărat.

NOTĂ! Acest material este publicat în cadrul Programului ONU „Femeile în politică", implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare", finanțat de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate în cadrul materialului aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia Programului.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

personalitati , SUA , ambasada , succes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.