12 noiembrie 2015, 10:00 Personalități views 11830
Gheorghe Grîu lansează un nou volum de poezii
12 noiembrie 2015, 10:00 Personalități views 11830

Gheorghe Grîu lansează un nou volum de poezii

Astăzi, pe 12 noiembrie, în incinta Librăriei din Centru, actorul și poetul Gheorghe Grîu lansează un nou volum de versuri, intitulat „Iluzia tăcerii". Poeziile din această carte nu au titlu, fiind un omagiu adus dragostei, relatează NOI.md.

Volumul include două părți. Prima parte, cu genericul „Steaua dimineții", întrunește versuri despre iubire în cele mai diferite forme ale sale: viață, femeie, locuri dragi. „Dumnezeul meu" este cea de-a doua parte a cărții și abordează motivul credinței, al scurgerii timpului, al căutării și regăsirii de sine, al libertății. „Poezia este o trăire continuă" – astfel argumentează Gheorghe Grîu lipsa titlurilor.

„Dedic această carte Veronicăi, sufletului meu pereche. Numai prin dragoste putem exista. Dragostea înseamnă binecuvîntare de la Dumnezeu", a mărturisit poetul.

„Pe cît de spectaculoasă prestanța actorului Gheorghe Grîu, pe atît de discretă trăirea poetică a artistului cu același nume – ca și cum după ce a creat, pe marele ecran și pe scenă, atîtea chipuri memorabile, omul a simțit nevoia să se replieze asupra sa și astfel l-a aflat pe Dumnezeu: «Doamne,/ ce fericită schimbare!/ acum zilele-mi toate/ cu mierea sufletului Tău/ sunt vindecate...» Altfel spus, plin de merite, și totuși în chip poetic locuiește omul pe acest pămînt", afirmă Emilian Galaicu-Păun.

Gheorghe Grîu s-a născut pe 17 septembrie 1961 în satul Ciucur-Mingir, Cimișlia. A jucat multe roluri în filme și spectacole, însă s-a făcut cunoscut prin rolul lui Florin din filmul „Ar fi avut o altă soartă" în regia lui Valeriu Jereghi. Este membru al Uniunii Cineaștilor și Uniunii Oamenilor de Teatru din Republica Moldova.
Lansarea va începe la ora 18.15.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

arta , personalitati , actori , poet , lansare

Comentarii

 (1)
  • #1 Vova Răspunde Citează selecţia
    «У него была бы другая судьба» - > «Всё могло быть иначе»
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.