29 februarie 2016, 14:16 Personalități views 8656
Au fost a desemnați 10 personalităţi ale anului 2015 din R. Moldova
29 februarie 2016, 14:16 Personalități views 8656

Au fost a desemnați 10 personalităţi ale anului 2015 din R. Moldova

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a avut loc ieri ceremonia de decernare a premiilor „Personalitatea Anului" în 2015. Acestea au fost înmînate de către academicianul Serghei Evstratiev, economist emerit al R. Moldova, preşedinte al Asociaţiei Internaţionale „Personalitate".

Solicitat de agenţie, academicianul Serghei Evstratiev a menţionat că imaginea oricărei ţări este creată de cele mai semnificative personalităţi ale ei, care sînt tezaurul ţării.

„Trebuie să-i cunoaştem pe oamenii de acest fel, să apreciem contribuţia lor importantă în diferite sfere de activitate. Trebuie să le gravăm adînc în memorie numele şi activitatea. Ei sînt un exemplu pentru tineri. Pentru a distinge oamenii de valoare şi de succes, Organizaţia obştească „Personalitate" a instituit premiile „Personalitatea ţării" şi „Personalitatea anului", la diferite categorii. Laureaţilor li se înmînează diplome, insigne, medalii şi premii băneşti", a precizat academicianul Serghei Evstratiev.

În posesia premiului „Personalitatea anului 2015" au intrat zece reprezentanţi de marcă din diverse domenii de activitate. Astfel, ministrul Culturii Monica Babuc a luat premiul la categoria Cultură, iar preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova Arcadie Suceveanu la categoria Carte pentru copii.

Ceilalţi opt laureaţi sînt: directorul general al Societăţii pe Acţiuni „Supraten", Nicolae Tricolici (Antreprenoriat), preşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin (Onoare şi demnitate), preşedintele Societăţii Culturii Greceşti în R. Moldova „Elefteria", Vladimir Yaniev (Prietenia popoarelor), doctorul habilitat în medicină, profesorul Liliana Groppa (Medicină), campionul Europei la haltere, Oleg Sîrghi (Sport), redactorul-şef adjunct al revistei „Săptămîna", Vsevolod Cernei (Jurnalistică), directorul Teatrului „Satiricus – I. L. Caragiale", Sandu Grecu (Fidelitate profesiei) şi vicedirectorul Agenției de turism „Solei", Nelly Stepanenco (Turism).

Laureaţii au primit cîte o diplomă, o medalie poleită cu aur şi cîte un premiu în valoare de 10 mii de lei. Premiile „Personalitatea Anului" sînt acordate din 2013.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

oameni , personalitati , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Alex Răspunde Citează selecţia
    А как же гимпа, это же самый выдающийся деятель?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.