04 iulie 2016, 16:25 Personalități views 8285
Vladimir Rusnac şi-a serbat jubileul de 80 de ani
04 iulie 2016, 16:25 Personalități views 8285

Vladimir Rusnac şi-a serbat jubileul de 80 de ani

Biblioteca publică din satul Ciorna a găzduit pe 26 iunie o emoţionantă serată de creaţie cu genericul „Destin împlinit", dedicată aniversării de 80 de ani din ziua naşterii poetului Vladimir Rusnac, originar din această pitorească localitate de pe malul Nistrului.

De dimineaţă, scriitorul a participat la Ziua Portului Popular, ieşind în scena Palatului raional de cultură din Rezina pentru a dona bibliotecilor din teritoriu un set din ultima sa carte, "Viaţa e un scrînciob", care a văzut lumina tiparului inclusiv cu aportul Primăriei oraşului.

Apoi omagierea s-a mutat în răcoarea bibliotecii din satul natal, unde au venit să-l omagieze consilieri ai Consiliului Orăşenesc Rezina, din care face parte satul Ciorna, oameni de cultură din teritoriu, prieteni, copiii satului, care i-au adresat urări de sănătate, cuvinte de recunoştinţă.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia importantă în patrimoniul cultural al ţării, materializată prin bogata-i operă literară, activitate editorialistă, numeroase traduceri, cît şi în semn de recunoştinţă pentru faptul că şi-a dedicat întreaga viaţă, înveşnicind în operele sale meleagurile de baştină, satul natal, Nistrul, oamenii acestui plai, Primăria oraşului şi Consiliul Raional Rezina au venit cu Semne de gratitudine şi cadouri pentru omagiat.

Dar, desigur, cea mai mare bucurie şi satisfacţie pentru poet a fost recitalul de poezie şi cîntece pe versurile sale.

Sursa: cuvintul.md

Cuvinte cheie:

poet , jubileu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1615
Populația:
104 locuitori

Duma este un sat din cadrul comunei Dereneu din raionul Călărași. Satul are o suprafaţă de circa 0.38 kilometri pătraţi. Localitatea Duma se află la distanța de 24 km de orașul Călărași și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. A fost atestată documentar în anul 1615.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.