26 iulie 2016, 10:51 Personalități views 5864
Dasha Chegarovskaya - tânăra fotografă din Moldova care transformă bărbații în femei celebre
26 iulie 2016, 10:51 Personalități views 5864

Dasha Chegarovskaya - tânăra fotografă din Moldova care transformă bărbații în femei celebre

Dasha Chegarovskaya este tânăra care a inițiat un proiect fotografic prin intermediul căruia transformă bărbații în femei celebre precum Twiggy, Amy Winehouse și Frida Kahlo. În fotografii, bărbații poartă elemente caracteristice personajului.

„Eu învăț la o școală de fotografie și una din sarcini era să fotografiem duhuri, am vrut să fac ceva provocator și așa mi-a venit ideea", ne-a povestit tânăra.

„Nu vroiam să fotografiez fete deghizate în alte fete, acest lucru deja s-a făcut de multe ori. Îmi era mult mai interesant să văd cum se descurcă bărbații în acest rol", a mai adăugat ea.

Pentru fotografă este foarte imporant ca bărbații să nu arate ca travestiții. Astfel, în fotosesiunile sale, bărbații nu poartă haine feminie și sunt rugați să vină îmbrăcați simplu. „Este foarte important să nu transformăm bărbații în travestiți. Bărbatul trebuie să rămână bărbat chiar și în rol de femeie", spune tânăra.

Nu fiecare a fost de acord să participe la un atfel de proiect fotografic, pentru aceasta este nevoie de curaj și încredere în sine.

Nathaniel Kowalsky este unul din tinerii care a acceptat să ia parte la proiect. Acesta a jucat rolul lui Twiggy, o cunoscută cântăreață, actriță și model britanic.

„Este foarte incomod să fii în rol de femeie atunci cînd ești bărbat. Trebuie să te deprinzi cu machiajul de pe față și rolul pe care îl joci. A durat puțin timp ca să mă deprind cu Twiggy, o fire jucăușă și nebunatică, dar uneori nonșalantă. Poate că ne asemănăm și de asta mi-a fost mai ușor să intru în rolul ei", a spus, pentru ZUGO, Nathaniel.

„Mai puțin suportabile sunt etapele pregătitoare și anume machiajul - zona ochilor. A fost interesant să trec prin calvarul pe care-l simte orice fată când se machiază. Rimel pe gene, linii trase sub ochi, gene false - oribil, poate chiar și insuportabil. Mi-a plăcut enorm să lucrez cu Dasha Chegarovskaya. Este o fire glumeață și liberă, a fost o simpatie de la prima vedere și cred că am realizat ceva neobișnuit și frumos", a mai adăugat acesta.

Potrivit fotografei, proiectul nu are un număr limită de fotografii. Așa că, cum îi va veni în minte o femeie celebră care poate fi rapid cunoscută după câteva caracteristici, va realiza un nou shooting.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

personalitati , barbați , femei , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1157 locuitori

Dahnovici este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Dahnovici a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.