11 septembrie 2016, 13:00 Personalități views 57299
50 de poze care te vor face să-ți iubești și tu țara (Foto)
11 septembrie 2016, 13:00 Personalități views 57299

50 de poze care te vor face să-ți iubești și tu țara (Foto)

Maxim Chumash este unul dintre fotografii din Republica Moldova care reușește să capteze cele mai inedite peisaje din țara noastră, fotografiile lui putînd fi ușor folosite drept o carte de vizită a Moldovei.

Contactat de ZUGO, Maxim ne-a dezvăluit că pentru a prinde un peisaj frumos, trebuie foarte mult să călătorești prin țară. Primăvara și toamna, atunci cînd vremea de afară îi permite, de fiecare dată cînd are o zi liberă se urcă la volan și merge prin țară, iar iarna, cînd este o ninsoare frumoasă, poate să își anuleze toate treburile pentru a merge să facă fotografii.

„De obicei, ies din casă la ora 3:00 pentru ca la răsărit să fiu deja pe loc. Răsăritul și apusul sînt cele mai potrivite momente pentru a fotografia peisaje. O tehnică bună și călătorii frecvente – acesta este tot secretul fotografiilor frumoase", spune fotograful.

Fotografiază peisaje pentru că aici totul este în mîinile sale, iar singurul lucru pe care nu îl poate controla este timpul de afară. „Cu peisajul este totul mai simplu – „clientul" este întotdeauna sincer și mulțumit de rezultat", explică Maxim.

Călătoriile și le planifică mereu din timp, deoarece, după cum spune, locul, ora, timpul, toate contează, însă niciodată nu ai de unde ști cum va arăta rezultatul. „Am mers odată să fotografiez un lan de rapiță la nordul Moldovei, foarte frumos, galben – aprins. Am planificat călătoria cu un an înainte, știam exact, unde și cînd voi merge. Cînd am ajuns la fața locului, în acest an nu s-a cultivat rapiță, ci cartofi. Piesajele Moldovei se schimbă foarte repede", a povestit fotograful.

Maxim Chumash spune că se mîndrește și își iubește enorm țara. De asemenea, el consideră că anume ei, fotografii, pot să schimbe atitudinea moldovenilor, dar și a străinilor față de țara noastră.

„Prin lucrările mele încerc să demonstrez cît de frumoasă poate fi țara noastră. Des îmi scriu oameni care de mult au plecat din Moldova, iar prin intermediul fotografiilor mele își amintesc de ea cu dragoste și nostalgie. Vorbind cu ei, înțeleg că nu lucrez în zadar. Cine altcineva dacă nu noi, fotografii, putem întoarce dragostea față de țara noastră?", conchide fotograful.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

natura , Moldova , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.