27 noiembrie 2017, 15:00 Personalități views 42841
Istoria unui succes trăit în pași de dans (Foto, Video)
27 noiembrie 2017, 15:00 Personalități views 42841

Istoria unui succes trăit în pași de dans (Foto, Video)

După 7 ani petrecuți în ritm de rumba, competiții, multă muncă și o iubire trăită în tăcere, moldoveanca Anna Matus, campioană mondială la dans latin în 2017, se poate considera un om împlinit.

Dansatoarea și-a împlinit visul cel de a deveni campioana mondială, vis dezvăluit într-un interviu încă în 2011, cînd lua decizia de a păși pe calea spre succes alături de noul său partener de dans, Gabrielle Goffredo, originar din Italia.

Anna Matus este pasionată de dans încă de mică, cînd încă fiind elevă a organizat o trupă de dans formată din colege de școală. Cînd ea avea 13 ani, părinții au decis să o dea la clubul de dans sportiv „Codreanca", unde a și început istoria ei de succes.

Dorința de a-și face părinții mîndri de ea

De mică își dorea să își facă părinții să se simtă mîndri de ea, dorință care i-a dat puteri de a face față orelor de antrenamente, care au evidențiat-o printre dansatori. Peste ani, pasiunea pentru dans a transformat-o într-o persoană puternică care știe foarte bine ce își dorește să obțină de la viață.

„După un concert în care au evoluat un grup de dansatori, mi-am spus că vreau să ajung o persoană importantă. Atunci mi-am promis că numele Matus va fi cunoscut, şi am reuşit!", mărturisea Anna într-un interviu în 2011.

Pentru ea dansul înseamnă totul, este sensul vieții, iar pe scenă ea se simte cu adevărat fericită.

În spatele succesului, se ascund cîte şase-şapte ore de antrenamente zilnice. Deși viața îi este legată de Italia, totuși nu a renunțat în niciun moment să își reprezinte țara la toate campionatele mondiale și să spună cu mîndrie că este din Republica Moldova.

Continuarea articolului citiți aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.