12 ianuarie 2018, 16:00 Personalități views 16979

12 ianuarie 2018, 16:00 Personalități views 16979

"Harta" executivului: De unde sînt originari noii membri ai Guvernului

Municipiul Chișinău se bucură de prezența celor mai mulţi reprezentanți în actualul Guvern. TRIBUNA a realizat un material în care se referă la provenienţa geografică a actualilor membri ai Executivului.

Astfel, în Chișinău s-au născut 4 membri ai Guvernului. Este vorba despre ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, ministrul Justiției, Alexandru Tănase, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, dar și vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Cîte un reprezentant în actualul Guvern au raioanele: Strășeni – Premierul Pavel Filip (s. Pănăşeşti); Hîncești – ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici (s. Logănești); Anenii Noi – ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan (s. Geamăna); Ialoveni – ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc (s. Bardar); Dondușeni – ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici (s. Plopi).

Totodată, din orașul Cimișlia este originar vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, din orașul Nisporeni – ministrul Apărării, Eugen Sturza, iar din Florești – ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

localitati , guvern , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.