15 octombrie 2012, 15:15 Personalități views 8178
15 octombrie 2012, 15:15 Personalități views 8178

La Mihăileni a fost instalat bustul lui Eugen Coşeriu

Bustul lui Eugen Coşeriu, unul dintre cei mai importanţi lingvişti ai secolului XX, este inaugurat în satul natal - Mihăileni din raionul Rîşcani, la 14 octombrie, informează trm.md. Evenimentul a fost prilejuit de ziua Hramului localităţii. Dezvelirea şi sfinţirea bustului are loc în prezența mai multor scriitori și academicieni din Chișinău și Bălți.

Lucrarea este realizată în bronz de sculptorul Gheorghe Gheorghiță din Iași. Ideea instalării bustului le aparține sătenilor din Mihăileni, care sînt extrem de mîndri de faptul că satul lor a dat, întregii lumi, o asemenea valoare.

Cei 150 mii de lei necesari au fost alocați de Fundaţiei Moldovei în SUA, Ambasada Germaniei în Moldova, Consiliul Local Mihăileni, agenţi economici.

Eugen Coşeriu (27 iulie 1921-7 septembrie 2002) a fost lingvist, membru de onoare al Academiei Romîne. A absolvit liceul “Ion Creangă” din orașul Bălți. A fondat prima şcoală lingvistică din America de Sud şi Tübingen, Germania. A fost Doctor Honoris Causa la 50 de universităţi din lume.

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.