16 mai 2020, 13:45 Personalități views 2855
S-a stins din viață Iurie Suveică, directorul Teatrului
16 mai 2020, 13:45 Personalități views 2855

S-a stins din viață Iurie Suveică, directorul Teatrului "Luceafărul"

Îndrăgitul actor moldovean Iurie Suveică, director al Teatrului Republican "Luceafărul", s-a stins din viață.

Artistul s-a născut în 1964, și-a făcut studiile la Teatrul de Artă din Moscova și a activat în cadrul mai multor instituții de cultură din țara noastră: Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” și Teatrul, "A.Cehov", Teatrul "Mihai Eminescu".

"Colectivul Teatrului Național “Mihai Eminescu” este profund îndurerat de trecerea în neființă a maestrului Iurie Suveică, îndrăgit actor, al cărui talent a strălucit și pe scena TNME. Aducem un ultim omagiu unui om dăruit artei. Condoleanțe familiei îndurerate și celor apropiați!", se arată într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

actori , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.