09 ianuarie 2024, 14:00 Personalități views 1155
Are doar opt ani și o mare pasiune pentru vioară
09 ianuarie 2024, 14:00 Personalități views 1155

Are doar opt ani și o mare pasiune pentru vioară

Cezar Moldovanu, la doar opt ani ştie să stăpînească cu iscusinţă vioara. De la trei ani a îndrăgit sunetul ei şi pare să fie o dragoste pentru o viaţă. Acum, îşi numără laurii de la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale.

Cezar Moldovanu este elev la Liceul Republican "Ciprian Porumbescu" din Chişinău.

„De la 3 ani şi 5 luni, Cezar a dorit să cînte la instrument. L-am lăsat să se mai gîndească o lună, e o vîrstă, totuşi, fragedă. Am revenit la discuție și mi-a spus: Vreau să cînt la vioară!”, mărturisește mama băiatului, Natalia Moldovanu.

Micul violonist povesteşte că exersează zilnic, cîte trei-patru ore, şi a reuşit să cînte partituri complicate ale celebrilor compozitori, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Eu studiez mai mulţi compozitori, de exemplu: Mozzart, Chrysler, Viotta şi alţii. Toţi au ceva diferit şi fac piese unele mai grele decît altele”. spune copilul.

În 2020, Cezar Moldovanu a luat premiul mare la concursul "Nouvelles Etoiles" de la Paris, iar în luna septembrie 2023 a cîştigat un alt trofeu la concursul naţional "Antonina Lucinschi". E deseori invitatul recitalurilor susţinute alături de orchestrele de la Chişinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cezar Moldovanu , vioară , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1788
Populația:
3089 locuitori

Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.