Mergi spre compartimentul: Muzica
24 martie 2014, 10:20 Muzica views 10663
La Biblioteca publică „Onisifor Ghibu” a fost lansată o carte cu CD al formaţiei „Noroc”
Foto: moldpres.md
24 martie 2014, 10:20 Muzica views 10663

La Biblioteca publică „Onisifor Ghibu” a fost lansată o carte cu CD al formaţiei „Noroc”

Editura „Arc" a lansat astăzi la Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu" din Chişinău volumul cu CD „ROCKul, "NOROC"-ul @ NOI" de Mihai Ştefan Poiată, dedicat anilor de glorie a formaţiei „Noroc", condusă de regretatul compozitor Mihai Dolgan, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat viceprim-ministrul Tatiana Potîng, ministrul Culturii Monica Babuc, precum şi membrii formaţiei „Noroc" Ştefan Petrache, Alexandru Cazacu şi Valentin Goga.

În cadrul manifestării, vicepremierul Tatiana Potînd a afirmat că acest volum este un produs estetic cultural şi muzical, iar ministrul Culturii Monica Babuc – că este o carte care ne aduce o mare bucurie.

„Deşi au trecut cîteva decenii, toată lumea cunoaşte şi astăzi şlagărele de altă dată ale formaţiei: „Cîntă un artist", "De ce plîng ghitarele", „Primăvara" ş.a. Dacă am avut un noroc de „Noroc", înseamnă că prezentăm ceva în lume", a accentuat ministrul Culturii.

La rîndul său, directorul Editurii „Arc" Iurie Bîrsa a menţionat că aceasta nu este o carte cu un text narativ, ci un studiu de caz al formaţiei legendare "Noroc", iar Ştefan Petrache a caracterizat-o drept un studiu ştiinţific.

Ministrul Culturii Monica Babuc a promis că va organiza cu sprijinul Guvernului în anul curent la Chişinău un concert cu membrii formaţiei „Noroc" din anii '60-70.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzica , interpret , cultura , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.