Mergi spre compartimentul: Muzica
16 august 2014, 11:06 Muzica views 10245
Premieră pentru Moldova: Festivalul Etno-Balcanic
Foto: facebook.com/ Vatra
16 august 2014, 11:06 Muzica views 10245

Premieră pentru Moldova: Festivalul Etno-Balcanic

Pe 16-17 august, pentru prima dată în Moldova va avea loc Festivalul Etno-Balcanic.

Organizatorii au comunicat agenţiei "Infotag" că festivalul va avea loc la Complexul Etno-Cultural "Vatra", aflat la 32 km de Chişinău. Pe lîngă interpreţii autohtoni, la festival vor evolua oaspeţi din România, Germania, Austria, Croaţia, Serbia.

Participanţii vor prezenta costume, muzică, dansuri şi bucătăria naţională. De asemenea, organizatorii pregătesc pentru oaspeţi surprize, cum ar fi evoluţia orchestrei Sidski Trubaci din Serbia, membru al căreia este și clarinetistul Milan Milosevic.

În prima zi a festivalului vor evolua trupele Argatu şi Ad Hoc din România, Sidski Trubaсi, orchestra Tharmis din Moldova, solistele Ina Bondari şi Dina Ratri din Moldova, ansamblurile Dor Basarabean şi Toporkestra din Ucraina.

În a doua zi spectatorii vor putea urmări ansamblul Subcarpati, fanfara Zece Prаjini (Shukar) şi trupa folk Burdon din Ucraina, precum şi orchestra Tharmis din Moldova.

În cadrul festivalului, pentru prima dată în Moldova va fi prezentată o colecţie de tehnică audiovizuală – 400 de televizoare şi aparate de radio produse în anii 1924-1990. De asemenea, doritorii vor putea vedea şi o colecţie de steaguri istorice ale Moldovei, instrumente muzicale vechi.

Festivalul va începe la ora 11:00. Costul unui bilet pentru o zi este de 50 de lei, pentru două – 80 de lei. Biletele pot fi procurate prin internet sau la intrarea în complex.

Pentru a ajunge la festival, doritorii se pot folosi de transportul special pregătit, care va circula de la magazinul Green Hills de pe Calea Ieşilor pînă la complexul "Vatra" şi înapoi.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Moldova , muzica , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
397 locuitori

Şalvirii Noi este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Şalvirii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.