Mergi spre compartimentul: Muzica
09 decembrie 2015, 12:28 Muzica views 6494
Doi tineri din Moldova de la Moldo Crescendo au fost premiați în cadrul Festivalului „Mist für Mozart”
09 decembrie 2015, 12:28 Muzica views 6494

Doi tineri din Moldova de la Moldo Crescendo au fost premiați în cadrul Festivalului „Mist für Mozart”

Doi tineri din Moldova și membri ai grupului cameral Moldo Crescendo, Dan-Iulian Druțac (vioară) și Marcel Lazăr (pian) au fost premiați la concursul din cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului „Mist für Mozart" care a fost organizat la Cluj în perioada 5-6 decembrie.

Tinerii au luat premiul II în cadrul Concursului de Interpretare Mozart – Duo vioară-pian.

„Concursurile sunt subiective, de la un anumit nivel este foarte greu să evaluezi un muzician, este vorba deja de gust și preferințe. Considerăm că ne-am prezentat la un nivel înalt, iar fiecare ieșire pe scenă este o nouă experiență, foarte folositoare pentru un muzician" spune Marcel Lazăr, unul din premianți.

„Festivalul a fost de la început gândit în primul rând pentru tineri, melomani sau viitori profesioniști, pentru a le dezvălui comorile spirituale ce se ascund în această muzică, atât de complexă și de accesibilă, în același timp. Dar, cum noi toți avem nevoie de muzica lui Mozart, indiferent de vârstă sau anotimp, sperăm ca Festivalul Mozart să dăinuiască și, an de an, în următorul sfert de veac să fie mereu prilej de bucurie pentru cunoscători și melomani", a spus Adriana Bera, Președintele Societății Române Mozart.

Echipa tinerilor muzicieni care au inițiat proiectul „Noi am venit acasă" acum doi ani sunt cu toții absolvenți ai Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu" din Chișinău, iar în căutarea unor studii mai calitative, au plecat în mari universități din Londra, Moscova, Geneva, București etc.

Ceea ce au ei în comun pe lângă pasiunea pentru muzica clasică este „Dorința de a face ceva pentru Moldova, de a dezvolta societatea noastră, de a aduce lucrurile învățate peste hotare acasă, stima, respectul, dragostea pentru frumos – artă și muzică".

Tinerii au decis să pună bazele unui proiect de lungă durată numit Moldo Crescendo, „molto crescendo" fiind un termen muzical care semnifică „cu multă creștere". „Acesta este și scopul nostru, să ajutăm Moldova să crească", spun tinerii.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

muzica , premiu , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
741 locuitori

Grozasca este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 741 de oameni. Satul Grozasca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.