Mergi spre compartimentul: Muzica
15 decembrie 2011, 09:58 Muzica views 7337
15 decembrie 2011, 09:58 Muzica views 7337

Festivalul „Nicolae Sulac” la cea de-a patra ediţie

La 18 decembrie la Chișinău se va desfăşura cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional „Nicolae Sulac”. În acest an va fi organizată o ediţie jubiliară a Festivalului în cadrul căreia vor participa solişti din Moldova, dar şi invitaţi din România. În  cadrul Festivalului vor evolua interpreţii selectaţi de juriu la prima etapă a concursului, care a avut loc între 1-2 decembrie.

La Festival participă interpreţi de muzică populară, cu vîrste cuprinse între 16 şi 55 de ani. Aceştia vor interpreta cîntece populare specifice vetrei folclorice pe care o reprezintă.

Premianţii Festivalului vor fi nominalizaţi în cadrul unei Gale a Laureaţilor organizată la 19 decembrie.

Festivalul are ca scop promovarea patrimoniului cultural şi include un program separat de susţinere a tinerelor talente.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
728 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Bălăneşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Nisporeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.