Mergi spre compartimentul: Muzica
06 septembrie 2016, 10:32 Muzica views 4702
Concert inedit susținut de Constantin Moscovici (Video)
06 septembrie 2016, 10:32 Muzica views 4702

Concert inedit susținut de Constantin Moscovici (Video)

Constantin Moscovici a susținut un concert extraordinar împreună cu un invitat special venit din Azerbaidjan.

Zeci de amatorii ai creației marelui naist și ai muzicii azere și-au dat întîlnire la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", relatează NOI.md.
Potrivit maestrului, concertul „Muzica ne unește..." a fost unul deosebit datorită invitatului său Shirzad Fataliyev și muzicii care a răsunat. Mai mult decît atît, cîteva piese interpretate în cadrul concertului se vor regăsi în următorul album al naistului.

Constantin Moscovici s-a pregătit minuțios pentru evenimentul de la Filarmonică. Artistul a luat și cîteva lecții de la Shirzad Fataliyev pentru a învăța să cînte la balaban.

„Ne leagă faptul că sîntem interpreți de instrumente populare autohtone El cîntă la balaban, eu – la nai. Aceste două instrumente se aseamănă și la sunet, ce îți amintește de vocea omenească. E ceva dumnezeiesc, ceva neobișnuit", a declarat Constantin Moscovici pentru NOI.md.

Oaspetele lui Moscovici s-a aflat pentru prima dată în Moldova și s-a arătat foarte încîntat de publicul nostru. „Sînt foarte bucuros să mă aflu pentru prima dată în Republica Moldova și că voi evolua alături de un asemenea profesionist precum Constantin Moscovici. Acest concert este unul în care se unește muzica mai multor popoare, în repertoriu se regăsesc și melodii moldovenești, pe care le voi interpreta cu multă dragoste", a afirmat Shirzad Fataliyev.

Cei prezenți în sală au fost nespus de mulțumiți de concert, afirmînd că muzica maestrului Moscovici este una neobișnuită și impresionantă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Constantin Moscovici , concert , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.