Mergi spre compartimentul: Muzica
16 septembrie 2016, 15:15 Muzica views 2886
A început Festivalul Ethno Jazz
16 septembrie 2016, 15:15 Muzica views 2886

A început Festivalul Ethno Jazz

La Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" din capitală a avut loc ieri seară deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Ethno Jazz, ediţia a XV-a, care se va desfăşura pînă pe 18 septembrie la Chişinău, Taraclia şi Tiraspol.

În debutul manifestării, conducătorul formaţiei „Trigon", Anatol Ştefaneţ, directorul Festivalului, a menţionat că acesta are drept scop promovarea culturii universale prin intermediul genului de muzică respectiv. În acelaşi timp, a spus el, Festivalul vine cu un apel la toleranţă şi deschidere, demonstrînd creativitatea modernă a unui număr impresionant de celebrităţi din diferite ţări, inclusiv din Moldova.

La eveniment au participat ministrul Culturii, Monica Babuc, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit, oameni de cultură şi artă.

În alocuţiunea sa, ministrul Culturii Monica Babuc a subliniat că ministerul de resort a susţinut acest festival de la bun început. „Aici i-am remarcat pe Valy Boghean, Valeriu Caşcaval, Viorel Burlacu ş.a. Îi doresc Festivalului viaţă lungă şi să aibă în continuare cîţi mai mulţi spectatori", le-a urat Monica Babuc organizatorilor acestui eveniment.

La rîndul său, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit a accentuat că Ethno Jazz Festival este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din R. Moldova. „Ambasada noastră susţine acest Festival, care a întrunit muzicieni consacraţi din întreaga lume. Sînt convins că împreună putem crea ceva uimitor", a constatat oficialul american.

La ediţia actuală a Festivalului participă formaţii şi muzicieni din 14 ţări: Austria, Brazilia, Bulgaria, Cuba, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Mongolia, Polonia, Serbia, Suedia, SUA şi Republica Moldova.

Festivalul se va încheia pe 18 septembrie cu un concert prezentat de formaţiile „Trigon", „Arcuş", „Kaiser Band" (R. Moldova, România) şi Maurizio Geri Swingtet (Italia).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Jazz , Festival , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.