Mergi spre compartimentul: Muzica
05 aprilie 2013, 15:41 Muzica views 8341
05 aprilie 2013, 15:41 Muzica views 8341

Moldoveanca Valentina Naforniţa cucerește marile scene ale Europei


Foto:unimedia.info

La 27 aprilie, soprana Valentina Naforniţă, acompaniată de Orchestra Filarmonică Radio din Olanda, va debuta pe scena Concertgebouw din Amsterdam cu rolul lui Musetta în opera „ Boema”, informează intermusica.co.uk. Concertul va fi difuzat de postul de televiziune public olandez NTR, în cadrul emisiunii Zaterdagmatinee.

Valentina Naforniţă a evoluat și în deschiderea celebrului Bal al Operei din Viena, în luna februarie. Artista a interpretat valsul lui Musetta din opera „Boema“ de Giacomo Puccini și aria din opereta „Văduva veselă” de Franz Lehar. Publicul a aplaudat-o îndelung, aclamînd „bravo”.

După ce în martie, Valentina Naforniță a evoluat la gala „Verdi și Wagner 200” pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, soprana moldoveancă reia în Viena, rolul Marcellinei în „Fidelio” pe 6 și 10 aprilie.

Potrivit sursei, Valentina Naforniţă își va continua activitatea la Opera de Stat din Viena, în sezonul 2013-2014 unde va interpreta rolurile lui Gilda, Adina, Musetta și rolul de debut al lui Pamina.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.