Mergi spre compartimentul: Muzica
03 iunie 2022, 10:30 Muzica moldovenească views 2510
Eugen Doga a mulțumit editurii din Sankt Petersburg pentru publicarea partiturii muzicii sale „Maria Mirabela”
03 iunie 2022, 10:30 Muzica moldovenească views 2510

Eugen Doga a mulțumit editurii din Sankt Petersburg pentru publicarea partiturii muzicii sale „Maria Mirabela”

Renumitul compozitor Eugen Doga a mulțumit editurii Uniunea Artiștilor Plastici din Sankt Petersburg pentru publicarea partiturii muzicii „Maria Mirabela” din musicalul de film cu același nume, transmite Noi.md.

Pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, maestrul și-a exprimat profunda recunoștință directorului acestei edituri, Anna Ivanovna Veselova, pentru această publicație într-o prezentare minunată și plină de culoare, care, speră el, va fi pe plac celor care cer de mulți ani partitura Mariei Mirabela.

„Aici veți găsi nu doar celebra melodie de titlu „Maria Mirabela”, cîntecul lui Scăpărici, Cîntecul de leagăn, Dansul omizilor sau Dansul broaștelor, ci și muzica din filmul al doilea, „Maria Mirabela în Tranzistoria", care conține, de asemenea, cîntece, coruri și numere instrumentale. Adesea includ muzică din acest film în programele mele de concert, deoarece mulți dintre admiratorii mei își amintesc de frumoasa imagine a producției sovieto-romîne și doresc să se cufunde din nou în lumea minunaților amici ai Mariei și Mirabelei”, a spus Eugen Doga.

În urmă cu 42 de ani, în iunie 1981, a fost lansat filmul-basm muzical de animație moldo-român "Maria, Mirabela" - o producție comună a cineaștilor moldoveni și români.

 Producția acestei pelicule a fost realizată de artistul și regizorul român Ion Popescu-Gopo și regizoarea moldoveană de animație Natalia Bodiul. Minunata muzica pentru acest film a fost scrisa de compozitorul moldovean Eugen Doga, iar piesele din film au depașit ecranele de cinema si televiziune.




 

 

 

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.