Mergi spre compartimentul: Muzica
11 iunie 2013, 10:19 Muzica views 11536
11 iunie 2013, 10:19 Muzica views 11536

Festival-concurs în memoria Angelei Păduraru la Nemțeni


Foto: stirilocale.md

Satul Nemţeni, Hînceşti, păstrează vie memoria interpretei Angela Păduraru. Sătenii, dar şi oaspeţii sosiţi în localitate au avut parte de un regal al cîntecului popular, informează trm.md.

„Foaie verde-a bobului”, „Mamă, eu te las cu drag” sunt doar unele din cîntecele emblematice, interpretate de Angela Păduraru, comemorată printr-un festival în satul Nemțeni.

Organizatorii evenimentului, reprezentanții Direcţiei raionale de cultură Hînceşti, susţin că prin acest festival doresc să păstreze valorile neamului.

Angela Păduraru ar fi împlinit de curînd 75 de ani. Interpreta a cîntat în Capela Corală Academică "Doina", în Ansamblul de muzică de estradă al Filarmonicii Naţionale, iar în ultimii ani de viaţă - în Orchestra de muzică populară "Folclor", care aparţinea Companiei „Teleradio-Moldova”.

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1761
Populația:
1851 locuitori

Molovata Nouă este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molovata Nouă și Roghi. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1851 de oameni. Satul Molovata Nouă a fost menționat documentar în anul 1761.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.