Mergi spre compartimentul: Muzica
21 octombrie 2023, 11:00 Muzica views 1026
Nicu Țărnă:
21 octombrie 2023, 11:00 Muzica views 1026

Nicu Țărnă: "Prin artă poți schimba lumea"

Adevărata cinematografie ar trebui să ofere spectatorului anumite emoții, un alt unghi de vedere, astfel încît acesta să reflecteze, iar prin artă, cinematografie putem schimba lumea.

O astfel de opinie a exprimat muzicianul rock, actorul și producătorul Nicu Țărnă în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenko, relatează Noi.md.

El a precizat că, făcînd filme împreună cu fratele său, Mihai, încearcă prin intermediul cinematografiei să ofere niște emoții spectatorului, pentru că el crede că arta înseamnă, în primul rînd, emoție.

"Dacă în artă nu există emoție, dacă omul a intrat și a ieșit absolut la fel sau chiar mai rău, atunci a irosit în zadar acele două ore sau cît timp a urmărit filmul. În orice caz, el trebuia cumva atras, atins, să i se provoace o emoție, nu neapărat una pozitivă. S-ar putea chiar să iasă enervat. Înseamnă că ceva acolo l-a provocat, e nervos pentru că ceva nu e așa cum credea el. Pentru că mulți oameni cred că cinematografia înseamnă popcorn, confort, stai și te relaxezi. Nu! Adevărata artă, teatru, un film adevărat este atunci cînd te simți inconfortabil. Cînd te afli în niște circumstanțe care nu-ți permit să privești totul cu calm", a subliniat Nicu Țarină.

În opinia sa, un film bun sau o piesă de teatru bună ar trebui să conțină astfel de episoade.

"Există oameni care cred că prin film, prin artă, poți schimba lumea, lumea noastră. Noi trebuie să schimbăm lumea noastră, să-i dăm o altă șansă, să-i dăm un alt unghi de vedere. Să o arătăm dintr-un alt unghi", a precizat artistul.

 


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

arta , lume , schimbare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.