Mergi spre compartimentul: Muzica
18 februarie 2024, 13:00 Muzica views 1124
Se anunță lansarea Concursului Național de Muzică Academică
18 februarie 2024, 13:00 Muzica views 1124

Se anunță lansarea Concursului Național de Muzică Academică "Eugen Doga"

Primăria Chișinău anunță lansarea Concursului Național de Muzică Academică „Eugen Doga”. Evenimentul va avea loc pe 13 aprilie 2024.

Concursul are drept scop promovarea artei academice, a creației artistice a compozitorului Eugen Doga, stimularea creativității, promovarea valorilor estetice și asigurarea schimbului de experiență între instituțiile de învățămînt artistic, notează Noi.md.

Concursul se desfășoară la următoarele compartimente: pian; instrumente cu coarde (vioară, violoncel) și chitară clasică.

Pot participa elevi ai școlilor de muzică și arte din întreaga țară, cu vîrsta cuprinsă între 7-18 ani, conform următoarelor categorii :

A. 7 - 10 ani

B. 11 - 13 ani

C. 14 - 18 ani

Participanții vor pregăti repertoriul conform categoriilor de vîrstă și vor evolua fără repetiții. Înscrierea la concurs va avea loc pînă pe 8 aprilie curent și se face în baza formularului, copiei adeverinței de naștere și a acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Formularul de participare se expediază Comitetului Organizatoric, în varianta electronică, cu 10 zile înainte de desfășurarea concursului la adresa electronică: concursnationaleugendoga@gmail.com cu specificarea Concursul „E.Doga”.

Fiecare concurent va primi diploma de participare, fiind prevăzute totodată și următoarele premii:

-Premiul Mare pentru fiecare compartiment și premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare categorie de vîrstă.

Rezultate concursului vor fi făcute publice în cadrul Concertului de Gală, care va avea loc pe 21 aprilie 2024.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica , Eugen Doga

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.