Mergi spre compartimentul: Muzica
08 noiembrie 2013, 14:59 Muzica views 16237
08 noiembrie 2013, 14:59 Muzica views 16237

Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” va implementa un proiect transfrontalier


Foto: moldpres.md

Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău a obţinut un proiect transfrontalier finanţat din fondurile Uniunii Europene în valoare de 163383 de euro, în parteneriat cu Centrul Bucovinean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, Ucraina şi Asociaţia KULT-ART din Suceava, România, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, directorul colegiului Gheorghe Perju a spus că proiectul „Educaţie artistică şi culturală în contextul cooperării europene” a fost cîştigat în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, fiind unic printre cele peste 200 de cereri de aplicare, prin faptul că a fost depus de către o instituţie de specialitate.

„Acest proiect este o premieră în instituţiile de învăţămînt artistic din Republica Moldova. Din banii cîştigaţi vom procura instrumente muzicale şi costume pentru orchestra de muzică populară a instituţiei, vom organiza Concursul Internaţional al Ansamblurilor Instrumentale şi Vocale „Ştefan Neaga”. În iulie 2014 vom organiza o şcoală de vară împreună cu partenerii noştri cu master clas „Tinerii creativi schimbă lumea”, a precizat directorul.

De asemenea, la sfîrşitul proiectului va avea loc un forum cultural internaţional cu genericul „Dimensiunea europeană a educaţiei artistice şi culturale”. Va fi elaborat şi un ghid cu tematica „Promovarea valorilor tradiţionale prin cultură şi artă”.

Potrivit managerului proiectului, Marin Mazur, colegiul a contribuit la acest proiect cu 177 mii de lei (suma necesară de cofinanţare), din mijloacele speciale ale instituţiei. Din cele peste 163 mii de euro, 61,6% vor reveni colegiului, în calitate de aplicant al proiectului, 21,72% - partenerului nr.1 din Cernăuţi şi 16,68% - celui de la Suceava.

Obiectivul general al proiectului este de a promova reţele durabile de cooperare în domeniul educaţiei artistice şi culturale prin parteneriat transfrontalier, schimb de tineret şi activităţi comune.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studii , finantare , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.