19 septembrie 2011, 09:35 Caleidoscop views 5371
19 septembrie 2011, 09:35 Caleidoscop views 5371

Bătălia miliardarilor în studioul NTV

Cunoscuţii oameni de afaceri Alexandr Lebedev şi Serghei Polonski s-au bătut pe platoul de filmare a emisiunii televizate "NTVeshniki". Incidentul scandalos a fost rezultatul discuţiei crizei economice globale. Doi reprezentanţi notorii a cercurilor de afaceri din Rusia nu au găsit limbă comună şi s-au certat chiar în timpul filmărilor. Şeful Băncii Naţionale de Rezervă, Lebedev, ca răspuns la comentariile critice la adresa sa făcute de Polonski l-a lovit. Potrivit afirmaţiilor lui Polonski, plasate pe "Tweeter", acesta intenţionează să-l dea în judecată pe Lebedev. Lebedev, la rîndul său, a spus că el nu consideră că ar fi comis acte ilicite în raport cu oponentul său.

Amintim că Aleksandr Lebedev este un miliardar rus, adesea catalogat de presă ca oligarh. Lebedev deţine ziarul britanic Evening Standard, deţine acţiuni la banca rusă NRB, la companii de asigurări şi este unul dintre principalii acţionari ai companiei aeriene Aeroflot. Împreună cu Mihail Gorbacev deţine 49% din ziarul rus de opoziţie „Novaia Gazeta”. Averea lui Lebedev este estimată la 3,5 miliarde de dolari.

La rîndul său Serghei Polonski este un om de afaceri rus, proprietarul şi managerul uneia dintre cele mai mari companii imobiliare Mirax Group, acţionar şi investitor al structurilor comerciale, asociate în cadrul companiei «Nazvanie.net».

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1533
Populația:
1309 locuitori

Vărzăreştii Noi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vărzăreştii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Vărzăreştii Noi a fost menționat documentar în anul 1533.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.