22 septembrie 2013, 13:07 Caleidoscop views 10224
22 septembrie 2013, 13:07 Caleidoscop views 10224

Cine vrea să zboare deasupra planetei Pîmînt?

Profesorul de şcoală din Marea Britanie, James Drake a montat un video din imaginile făcute de Staţia Spaţială Internaţională, şi l-a postat pe internet. Acest video care permite vizionarea Pămîntului din spaţiu, a devenit o senzaţie în rîndul utilizatorilor de internet.

Călătoria în spaţiu din film începe în Pacific, apoi camera se mişcă în direcţia de Americii de Nord şi de Sud şi încheie drumul său în Antarctica, unde întîlnește zorii.

În video puteţi vedea o serie de oraşe şi repere geografice – insula canadiană Vancuver și orașul omomin, Seattle, Portland, San Francisco, Los Angeles, orașele Texas şi New Mexico, Golful Mexic, peninsula Yucatan (America Centrală) şi Amazonia. Jos se perindă Guatemala, Panama, Columbia, Ecuador, Peru şi Chile.

La crearea acestui film cu durata de doar un minut D. Drake, a folosit materialele de pe site-ul "Acces la imaginile Pămîntului, făcute de astronauți".

 

Cuvinte cheie:

Pamint , cosmos , videoclip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.