14 februarie 2014, 15:22 Caleidoscop views 13945
România testează o dronă cu performanţe impresionante
Foto: antena3.ro
14 februarie 2014, 15:22 Caleidoscop views 13945

România testează o dronă cu performanţe impresionante

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a anunțat miercuri că a finalizat și testează o aeronavă fără pilot - prima dintr-o familie de drone de înaltă performanță.

Caracteristicile indicate de constructorul român ar plasa-o între cele mai bune UAV-uri din lume, în ceea ce privește autonomia și plafonul de zbor, scrie în comunicatul remis de ARCA.

Drona Air Strato, de la ARCA, este destinată zborurilor stratosferice la o altitudine de 18.000 de metri. Propulsat de motoare electrice, aparatul are o autonomie de 7 ore asigurată de bateriile interne, dar poate rămîne în aer trei zile - alimentat de panourile solare.

Dimensiunile Air Strato sînt departe de cele ale "jucăriilor" cu elice. Cu o anvergură de 18 metri, drona poate ridica în stratosferă o încărcătură de 30 de kilograme - echipamente pentru misiuni sau containere suplimentare de baterii, pentru creșterea autonomiei.

De asemenea, ARCA a anunțat că are în faza de construcție o a doua versiune a lui Air Strato, o dronă de dimensiuni mai mici, cu plafonul de zbor mai coborît dar capabil să transporte sarcini mai mari, la viteze ridicate.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

tehnologie , Romania , avion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.