29 aprilie 2014, 11:11 Caleidoscop views 11946
O eclipsă de soare va avea loc pe 29 aprilie
Foto: tvc.ru
29 aprilie 2014, 11:11 Caleidoscop views 11946

O eclipsă de soare va avea loc pe 29 aprilie

Iată că ne întîlnim cu a doua eclipsă din această lună, de data aceasta fiind vorba de o Eclipsă inelară de Soare în zodia Taurului.

Ce semnifica mai exact o Eclipsa inelara de Soare? Aceasta înseamnă că Soarele și Luna sînt aliniate perfect cu Pămîntul, diametrul aparent al Lunii este mai mic decît al Soarelui, Luna fiind destul de departe de Pămînt in aceasta zi, nu va putea obtura întreaga lumină a Soarelui trimisă spre pămînt, din Soare se va vedea doar marginea în forma de inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată.

Această Eclipsă va fi vizibila doar în Australia, Antarctica și sudul Oceanului Indian.

Următoarea eclipsă solară va avea loc pe 23 octombrie. Ea va fi vizibilă în Canada și SUA. Astronomii recomandă ca Soarele să fie privit doar prin filtre speciale, pentru a nu afecta ochii.

Sursa: tvc.ru

Cuvinte cheie:

eclipsa , soare , Pamint , fenomen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.